De Lijn waarschuwt voor verstoorde dienstverlening in het noorden van Vlaams-Brabant

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Lijn waarschuwt er in een mededeling voor dat de dienstverlening in het noorden van Vlaams-Brabant en mogelijk ook in het westen van de provincie morgen/vrijdag voor een deel verstoord zal zijn als gevolg van een vakbondsactie. Volgens woordvoerder Joachim Nijs zal er vrijwel zeker door een deel van de chauffeurs gestaakt worden in de stelplaatsen Grimbergen, Haacht en Vilvoorde en mogelijk ook in deze van Asse, Londerzeel, Dilbeek en Meerbeke.

"Voorlopig ziet het er naar uit dat in deze regio's goed de helft van de bussen zal rijden, al is het nog te vroeg om de exacte impact in te schatten", aldus de mededeling. Aanleiding voor het sociaal conflict zou een herverdeling van de diensten zijn. De directie stelt te betreuren dat het mogelijk tot een actie komt. Volgens Nijs was de directie bereid om verder te onderhandelen.

De vervoersmaatschappij raadt de reizigers aan om vrijdagmorgen www.delijn.be te raadplegen om te weten op welke lijnen de dienstverlening verstoord is. De Lijn publiceert op deze site morgenvroeg vanaf 6.15 overzichten van de gereden en niet-gereden ritten. Reizigers kunnen ook vanaf 7.00 bij De Lijninfo (0700 220 200) terecht voor meer info.

Bron: Belga