WK zwemmen kortebaan – Pieter Timmers is vrij tevreden over zijn race

WK zwemmen kortebaan - Pieter Timmers is vrij tevreden over zijn race

Pieter Timmers kwam woensdag op het WK kortebaanzwemmen in het Canadese Windsor negen honderdsten tekort voor een plaats in de finale van de 200 meter vrije slag. “Ik ben niet gefrustreerd, maar net meer gefocust om nog beter te doen op de andere afstanden”, zo verklaarde de olympische vicekampioen op de 100m vrij na afloop. De 28-jarige Timmers liet met 1:44.29 de 10e chrono optekenen, terwijl enkel de beste acht zwemmers zich plaatsten voor de eindstrijd. De Australiër Daniel Smith pakte met 1:44.20 het achtste en laatste ticket voor de finale.
“Ik ben vrij tevreden over mijn race”, stelde Timmers. “Ik maakte enkele kleine foutjes, wat wel normaal is in de eerste wedstrijd van de competitie. Zeker na mijn korte voorbereiding door deelname aan de World Cups had ik geen hoge verwachtingen en viel mijn prestatie deze ochtend binnen die verwachtingen. Tiende van de wereld zonder break (na de Olympische Spelen, nvdr.) en deftige voorbereiding is een heel erg goed resultaat, en ik heb de pech dat er geen halve finales gezwommen worden want anders had ik daarin nog wel sneller kunnen gaan.”
Donderdag duikt Timmers in Windsor opnieuw het zwembad in voor de 50m vrij. Met de aflossingsploeg treedt hij vrijdag aan op de 4x200m vrij, zaterdag zwemt Timmers de 100m vrij.

bron: Belga