WK zwemmen kortebaan - Fanny Lecluyse plaatst zich met vijfde tijd voor finale van 50 meter schoolslag

Fanny Lecluyse heeft zich dinsdag geplaatst voor de finale van de 50 meter schoolslag op het wereldkampioenschap kortebaan in het Canadese Windsor. Ze eindigde vijfde in de halve finales met een tijd van 30.17. De 24-jarige Lecluyse staat op de derde plaats in het klassement van de tweede reeks, na da Jamaicaanse Alia Atkison (29.09) en de Amerikaanse Lilly King (29.17). In de andere reeks won de Amerikaanse Molly Hannis (29.88) van de Finse Jenna Laukkanen (30.06). Lecluyse eindigt dus, net als in de reeksen, op de vijfde plaats, en mag naar de finale.

Vice-Europees kampioen kortebaanzwemmen Lecluyse is met een tijd van 29.74 de Belgische recordhoudster.

De andere Belgen op het WK, Lander Hendrickx (400 meter vrije slag), Louis Croenen (200 meter vlinderslag) en Jonas Coreelman (100 meter schoolslag), werden allemaal uitgeschakeld in de reeksen.