Weerbericht - Zonnige woensdag

door
Belga
Leestijd 1 min.

De zon krijgt woensdag vrij veel ruimte, al zijn er nog hoge wolkensluiers. De maxima gaan van 4 tot lokaal zelfs 11 graden. De komende dagen komen er iets meer wolken, maar pas in het weekend is er kans op regen of buien. Dat meldt het KMI. Woensdagochtend zijn er verspreide wolkenvelden. In de loop van de dag komen er opklaringen met nog hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 4 en 7 graden in het zuiden van de Ardennen en tussen 7 en lokaal 11 graden elders. In Belgisch Lotharingen blijft de wind zwak uit het zuiden tot het zuidoosten, elders zal er een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten staan.

Woensdagavond en -nacht blijven er hoge wolkensluiers aanwezig. De minima liggen dan tussen -4 en +2 graden in het zuiden van de Ardennen en tussen +2 en +6 graden op andere plaatsen.

Donderdag blijft het droog met opklaringen en wolkenvelden, 's avonds wordt het aan de kust betrokken. De maxima liggen tussen 5 en 11 graden. De wind waait matig uit het zuidzuidwesten.

Vrijdag blijft het droog en gedeeltelijk bewolkt. Tijdens het weekend is er veel bewolking. Tegen zaterdagavond wordt vanuit het westen een regenzone verwacht, die zondagmorgen zal wegtrekken naar Duitsland en zal worden gevolgd door enkele buien. De maxima in het centrum blijven schommelen rond 9 graden. Begin volgende week blijft het meestal droog met soms opklaringen en wordt het kouder met lokaal nachtvorst.

bron: Belga