Prins Laurent wil dat familie en politici hem met rust laten

Prins Laurent wil dat familie en politici hem met rust laten

“Ik heb mijn hele leven gevochten om te kunnen werken. Ik wil dat men mij met rust laat en laat werken.” Prins Laurent reageerde vandaag geïrriteerd, toen een journaliste van Sudpresse hem een vraag stelde na een colloquium in de Senaat. Ook een camera van RTL-TVI registreerde zijn antwoord. De journaliste stelde een vraag over de balans van twee ondernemingen van de prins, die eigenaar zijn van het Renewable Energy House in Brussel, en die mogelijk niet in orde zouden zijn.

“Praat me niet over de balans, want ik ga me opwinden. Ik word al jaren lastiggevallen, men verhindert mij om te werken”, reageerde prins Laurent. “De balansen zijn onberispelijk”, ging hij voort. “Ik heb in mijn leven meer aan de staat betaald dan de staat aan mij. Ik heb miljoenen euro’s betaald aan allerlei belastingen. En nu komt u me zeggen dat de balans niet in orde is bij mij?”

Daarmee was de kous nog niet af. “Als men mij met rust zou laten, zowel mijn familie als een aantal politici, zou ik kunnen tonen dat de balansen op financieel vlak overschotten vertonen. Er komt meer geld binnen dan er verliezen zijn.”

bron: Belga