Preud'homme laat verschillende basisspelers rusten tegen Kopenhagen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Club Brugge-coach Michel Preud'homme gunt woensdagavond (20u45) verschillende basisspelers rust op de zesde en laatste speeldag in de groepsfase van de Champions League tegen Kopenhagen. Zondag wacht immers op de 18e speeldag in de Jupiler Pro League de topper bij Anderlecht. In vergelijking met de met 2-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen KV Oostende van afgelopen zaterdag verdwijnen Benoît Poulain, Ruud Vormer, Hans Vanaken, Timmy Simons, Anthony Limbombe en Jelle Vossen naar de bank. José Izquierdo is er niet bij door een heupblessure. Ook Abdoulay Diaby, Laurens De Bock en Bjorn Engels liggen nog in de lappenmand. Brandon Mechele, Tomas Pina, Claudemir, Felipe Gedoz, Boli Bolingoli, Lior Refaelov en Wesley komen in het basiselftal.

Voor doelman Ludovic Butelle staan verdedigers Ricardo van Rhijn, Mechele, Stefano Denswil en Dion Cools. Pina en Claudemir krijgen op het middenveld hulp van Refaelov. Die laatste staat voor het eerst in de basis sinds hij eind augustus een operatie aan de buikspieren onderging. De Israëlische international neemt de aanvoerdersband van Timmy Simons over. Voorin moet Wesley, met de steun van Boli en Gedoz, voor dreiging zorgen.

In het Jan Breydelstadion wil blauw-zwart de nul in groep G wegvegen. FC Kopenhagen (6 ptn), al zeker van de 16e finales in de Europa League, kan zich nog plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. Dan moeten de Denen winnen en mag FC Porto (8) thuis niet zegevieren tegen groepswinnaar Leicester City (13).

bron: Belga