"Minstens tien doden bij aardbeving in Indonesië"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij de aardbeving van woensdag in de Indonesische provincie Aceh, in het noorden van het eiland Sumatra, zijn minstens tien mensen om het leven gekomen. Dat meldt het hoofd van de civiele bescherming in het district Pidie. Tientallen mensen raakten gewond. De aardbeving gebeurde om 05.03 uur (dinsdag 23.03 uur Belgische tijd). Het epicentrum bevond zich op 18 kilometer ten noordoosten van het district Pidie Jaya, op een diepte van 10 kilometer.

Eerder raakte bekend dat in de districten Pidie Jaya en Pidie minstens één gewonde viel en veertien gebouwen instortten. In Pidie was bovendien de stroom uitgevallen.

Het hoofd van het nationale rampenagentschap liet weten dat hij slechts bevestiging heeft van één dode. "Ik heb al vier, achttien en twintig doden gehoord, maar volgens de informatie die ik heb gekregen, is er slechts een bevestigd overlijden", zegt hij.

Aceh was een van de zwaarst getroffen gebieden bij de tsunami van 26 december 2004. Bij een zware aardbeving voor de westkust van Sumatra en de daaropvolgende tsunami kwamen in totaal 230.000 tot 280.000 mensen om het leven.

Indonesië ligt op de Pacifische Ring van Vuur, waar het samenkomen van tektonische platen regelmatig aardbevingen en vulkaanuitbarstingen veroorzaakt.

bron: Belga