Maxima blijven hele week rond 10 graden schommelen

Maxima blijven hele week rond 10 graden schommelen

Het blijft nog de hele week aangenaam weer, met regelmatig zon en maxima die rond 10 graden schommelen in Laag- en Midden-België. Zondag is wat regen mogelijk en maandag daalt het kwik. Dat meldt het KMI. Deze namiddag is het zonnig en droog weer met enkele wolkenvelden. De maxima liggen tussen 6 en 11 graden bij een matige wind uit het zuiden tot zuidoosten. Komende nacht dalen de temperaturen tot 5 graden in Laag-België en -4 graden in Belgisch Lotharingen, waar aanvriezende mist mogelijk is.

Morgen, vrijdag en zaterdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het blijft normaal droog. Alleen donderdag is er langs de Nederlandse grens wat gedruppel mogelijk. De maxima liggen tussen 5 graden in de Ardennen en 9 of 10 graden in Laag- en Midden-België.

Zondag wordt het aanvankelijk zwaarbewolkt met soms lichte regen of enkele buien. De storing verlaat al snel ons land via het zuidoosten en daarna blijft het droog met opklaringen. De maxima schommelen in het centrum rond 8 of 9 graden. Begin volgende week dalen de maxima naar 2 tot 6 graden en vanaf maandagnacht schommelen de minima in vele streken rond het vriespunt.

bron: Belga