Lydia Polgreen wordt nieuwe hoofdredactrice van The Huffington Post

Lydia Polgreen wordt nieuwe hoofdredactrice van The Huffington Post

Lydia Polgreen volgt Arianna Huffington op als hoofdredactrice van The Huffington Post. Dat meldt de onlinekrant dinsdag op zijn website. Polgreen werkte vijftien jaar voor de New York Times, en werkte onder meer als hoofd van de kantoren van de NYT in West-Afrika, Zuid-Azië en Johannesburg. De 41-jarige Polgreen, die ooit door Politico de “rijzende ster” van de New York Times werd genoemd, verklaart in een interview dat de de media moeten nadenken over hun relatie tegenover de machthebbers. “Ik denk dat de verkiezing van Donald Trump en de grote moeilijkheden dat de media hadden met het voorspellen van zijn overwinning, vertellen ons iets zeer belangrijks over de ‘echokamer’ waarin we leven en over de manier waarop de journalistiek gefaald is om buiten zijn eigen grenzen te treden”, zegt ze.
Polgreen ziet de The Huffington Post als een globaal en progressief nieuwsplatform. De website heeft “het potentieel en de mogelijkheid om echt tegemoet te komen aan dit populistisch moment waarin we leven”.
Hoofdredacteur van de New York Times noemt Polgreen een “zeer creatieve journalist” en een van de “grote jongen sterren” van de krant.
Oprichtster en voormalige hoofdredactrice van The Huffington Post Arianna Huffington kondigde in augustus aan dat ze de website ging verlaten om zich te focussen op een start-up die zich toelegt op gezondheid en “wellness”. Op Twitter postte ze dat ze heel blij is dat haar opvolgster Polgreen wordt, “van wie ik weet dat ze de HP naar een hoger niveau zal tillen”.

bron: Belga