Looninlevering bij H.Essers in Wilrijk topt af op 12 procent

door
Belga
Leestijd 1 min.

De vakbonden en directie bij transportgroep H.Essers zijn woensdag tot een akkoord gekomen voor de vestiging in Wilrijk, waar elf naakte ontslagen vallen. Het andere getroffen personeel moet tot 12 procent loon inleveren. Meteen worden ook tien nieuwe jobs aangekondigd, in Zuid-Limburg. Woensdag raakte bekend dat er zo'n elf naakte ontslagen vallen bij H.Essers in Wilrijk. Dat komt door historisch dalende volumes die H.Essers voor Agfa behandelt. Vierenveertig anderen moeten loon inleveren. Daarover werd in de loop van woensdag onderhandeld en dat leidde tot een akkoord, meldt het bedrijf.

"Door de inspanningen van de betrokken medewerkers met betrekking tot de loon- en arbeidsvoorwaarden, kan in de toekomst aan marktconforme voorwaarden met Agfa verder gewerkt worden", klinkt het bij het bedrijf. "Hierdoor is de continuïteit van de dienstverlening, alsook de werkgelegenheid gegarandeerd."

Afhankelijk van hun categorie en anciënniteit zouden arbeiders 10 tot 12 procent moeten inleveren en bedienden 7 tot 10 procent.

Tot slot zal H.Essers eind 2017 voor Agfa nog een nieuwe activiteit opstarten in de regio Zuid-Limburg, die tien jobs oplevert. Het gaat over een project voor reserveonderdelen, dat Essers overneemt na afloop van het contract tussen een concurrent en Agfa.

bron: Belga