KU Leuven schorst prof die meisjes van 11 aanrandt preventief

De KU Leuven heeft een scheikundeprofessor van 45 preventief geschorst, die gisteren werd veroordeeld voor de aanranding van drie minderjarige meisjes. “Onze terreinen en gebouwen zijn tot nader order verboden terrein voor hem”, zegt rector Rik Torfs vandaag in Het Laatste Nieuws en De Morgen. Op 8 oktober 2014 stapte de moeder van een toen 15-jarig meisje naar de politie. Ze diende een klacht in omdat de professor haar dochter drie jaar eerder had aangerand tijdens een logeerpartijtje. Daarna volgden nog twee gelijkaardige klachten van vriendinnetjes van de dochter de prof.

Hoewel de eerste klacht al meer dan twee jaar geleden werd ingediend, was de KU Leuven niet op de hoogte. Gevraagd naar een reactie op zijn veroordeling tot 10 maanden met uitstel, viel de universiteit uit de lucht.

Rik Torfs besliste gisteravond om de professor van de afdeling Kwantumchemie en Fysicochemie preventief te schorsen. “Dat zegt niets over zijn schuld. Maar gezien de aard van de feiten moest ik onmiddellijk reageren. Rust en veiligheid op de campus zijn belangrijk.”

bron: Belga