Economische missie in Texas - Astrid bezoekt expo in Texas over Ardennenoffensief

door
Belga
Leestijd 1 min.

Prinses Astrid heeft woensdag de tentoonstelling "From Bastogne to Texas - Texas Aggies Go To War" in de Texas A&M-universiteit in College Station bezocht. De tentoonstelling herneemt een vijfde van de expo die van 2014 tot in juni te zien was in Bastenaken. De expo vertelt de levensweg van vijf jonge Texanen, van hun aankomst op de universiteit tot wat ze in de Ardennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog, meemaakten. De enige van de vijf die nog leeft, de 97-jarige William Peña, werd door Astrid benoemd tot commandeur in de Leopoldsorde.

In de loop van volgend jaar wordt de tentoonstelling, gefinancierd door de Texaanse universiteit en het Waals agentschap voor buitenlandse handel Awex, opgenomen in een permanent museum over de rol die studenten van deze universiteit speelden in de conflicten waarbij de Verenigde Staten vorige eeuw betrokken waren. Bij de start van de expo in Bastenaken was al voorzien dat ze een tweede leven zou krijgen in Texas.

Die universiteit onderhoudt al sinds 2006 een actief partnerschap met het Waals Gewest, op het vlak van onderzoek en innovatie. Woensdag werden nieuwe gedeelde engagementen afgesloten.

Bron: Belga