Donald Trump persoon van het jaar volgens Time

Donald Trump persoon van het jaar volgens Time
Donald Trump persoon van het jaar volgens Time

President-elect Donald Trump is door Time verkozen als persoon van het jaar. Dat heeft het Amerikaanse magazine woensdag bekendgemaakt. Het is al de 90ste keer dat Time ’s werelds meest invloedrijke persoon “ten goede of ten kwade” kiest. Vorig jaar viel de eer nog te beurt aan Duits bondskanselier Angela Merkel, de eerste vrouw in bijna dertig jaar. Time koos voor Donald Trump wegens zijn – voor velen onverwachte – overwinning bij de presidentsverkiezingen. “Omdat hij de Verenigde Staten eraan herinnerde dat demagogie zich voedt op wanhoop en dat de waarheid maar zo krachtig is als het geloof in zij die haar verkondigen, omdat hij een verborgen electoraat kon bevrijden door diens woede en angsten mainstream te maken en omdat hij de politieke cultuur van morgen heeft vorm gegeven door die van gisteren te slopen, is Donald Trump Time’s persoon van het jaar”, verklaart het magazine.

“Dit is een zeer grote eer”, zei Trump in een korte reactie live op de Amerikaanse televisie. Naar eigen zeggen wist hij pas enkele minuten op voorhand dat hij door Time tot persoon van het jaar was verkozen.

Op de shortlist van Time prijkten behalve Trump ook nog zijn Democratische uitdager Hillary Clinton, Turks president Recep Tayyip Erdogan, popster Beyoncé, hackers en de pioniers van het onderzoek naar CRISPR (Clustered regularly interspaced short palindromic repeats).

Bron: Belga