Champions League - Vertonghen en Alderweireld verslaan met Tottenham CSKA Moskou en mogen naar Europa League

Tottenham Hotspur heeft zich woensdag op de zesde speeldag in groep E van de Champions League verzekerd van de derde plaats en het bijbehorende ticket voor de zestiende finales van de Europa League. De Spurs klopten CSKA Moskou op Wembley met 3-1. Bij Tottenham vierde Rode Duivel Toby Alderweireld na bijna twee maanden blessureleed zijn comeback. Tottenham en CSKA Moskou konden zich niet meer plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League, maar maakten beiden wel nog kans op de derde plaats. De Spurs wilden de derde plaats veilig stellen en begonnen het gretigst aan de partij, maar Dzagojev (33.) tekende bij de eerste tegenprik voor de 0-1. Nog voor de rust boog Tottenham, via doelpunten van Alli (38.) en Kane (45.+1), de achterstand om.

In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de derde treffer, maar de Russische defensie stond lange tijd pal. Pas in het slotkwartier scoorde Alli (77.) via Moskou-keeper Akinfejev de bevrijdende 3-1.

Jan Vertonghen speelde de hele partij in de Tottenham defensie, terwijl Toby Alderweireld halfweg de tweede helft zijn terugkeer vierde, nadat een beenblessure hem bijna twee maanden van het veld hield. Mousa Dembélé bleef negentig minuten op de bank.

In de andere match in poule E rekende Bayer Leverkusen in eigen huis makkelijk af met AS Monaco, dat al zeker was van groepswinst. Yurchenko (30.), Brandt (48.) en een eigen doelpunt van De Sanctis (82.) zorgden voor de 3-0.

Monaco (11 punten) wint de groep, voor Leverkusen dat een punt minder telt en ook doorstoot in de Champions League. Tottenham (7 punten) moet tevreden zijn met de derde stek en het vangnet van de Europa League, terwijl CSKA Moskou (3 punten) het Europese toneel verlaat.