Champions League - Club Brugge verliest van FC Kopenhagen en blijft met nul punten achter

Club Brugge heeft woensdag zijn Champions League-campagne niet op een positieve noot kunnen afsluiten. Op de zesde en laatste speeldag in de groepsfase ging blauw-zwart met 0-2 onderuit tegen FC Kopenhagen, waardoor het met 0 op 18 achterblijft. Het is pas de tweede keer sinds Anderlecht in het seizoen 2004-05 dat een Belgische ploeg geen punten haalt in de CL-groepsfase. Club Brugge, zonder heel wat sterkhouders gezien de topper van zondag tegen Anderlecht, kreeg de eerste grote kans in het Jan Breydelstadion. Ricardo van Rhijn testte met een stevige knal of Kopenhagen-doelman Robin Olsen wakker was. Het waren echter de Denen die snel op voorsprong kwamen via een owngoal. Na acht minuten week een vrije trap af op Brandon Mechele, Ludovic Butelle had geen kans. De 0-2 kwam er opnieuw na een standaardsituatie. Mathias Jorgensen troefde Mechele af op een hoekschop, waardoor het team van Michel Preud'homme voor een bijzonder zware opdracht stond. Een gretiger Kopenhagen kon de score nog verder uitdiepen, maar de landskampioenen van België en Denemarken gingen rusten bij een 0-2 stand.

In een zoutloze tweede helft bleef Club Brugge ongeïnspireerd voetballen, terwijl Kopenhagen controleerde. Aan de score veranderde niets meer. Blauw-zwart kon dus geen revanche nemen voor de 4-0 nederlaag in de vorige confrontatie met de Denen.

In de andere wedstrijd in groep G won FC Porto met 5-0 van Leicester City dankzij treffers van Silva (6., 64. pen), Corona (26.), Brahimi (44.) en Jota (77.). Door de zege verzekerden de Portugezen, zonder Laurent Depoitre op het wedstrijdblad, zich van kwalificatie voor de achtste finales. FC Kopenhagen gaat verder in de 16e finales van de Europa League. Groepswinnaar Leicester telt 13 punten en gaat in de eindstand FC Porto (11 ptn), FC Kopenhagen (9) en Club Brugge (0) voor.