"Anderlecht kan topper ook zonder mij winnen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Anderlecht-coach René Weiler voert donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen Saint-Etienne op de slotspeeldag in groep C van de Europa League ongetwijfeld enkele wijzigingen door. Middenvelder Nicolae Stanciu mag zich echter opmaken voor een basisplaats, aangezien de Roemeense international zondag geschorst is in de topper tegen Club Brugge. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik zondag niet mag spelen", stak Stanciu donderdag van wal tijdens een persmoment in het Constant Vanden Stockstadion. De Roemeen is er niet bij in het duel tussen de landskampioen en de vicekampioen, nadat hij afgelopen weekend op het veld van KV Kortrijk uitgesloten werd met twee keer geel. "Misschien werd die kaart in Kortrijk wel iets te snel getrokken", gaf Stanciu toe, "maar ik heb veel vertrouwen in de coach en de rest van het team: zij kunnen die wedstrijd van zondag ook zonder mij winnen."

Over de transfer van Stanciu naar de Belgische recordkampioen is de voorbije maanden al heel wat inkt gevloeid. Na een bijzonder aarzelende start leek hij de afgelopen weken aan de oppervlakte te komen, zo getuigen zijn twee treffers in de voorbije twee competitiewedstrijden tegen Moeskroen en Kortrijk. "Ik voel me goed als ik speel, op welke positie maakt voor mij niet veel uit. Ik probeer de ploeg zoveel mogelijk te helpen. Wat betreft mijn vorm vrees ik niet dat die korte schorsing mijn ritme zal breken."

In eigen land is Stanciu dan weer een van de genomineerden voor de trofee voor de 'Speler van het Jaar'. "Zo'n persoonlijke onderscheiding is geen doel op zich voor mij, maar het toont wel aan dat ik mijn job goed doe. Nu telt echter alleen de wedstrijd van morgen."

bron: Belga