Aleksandr Jankovic staat met Standard voor "derde finale in groep G"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Standard Luik neemt het donderdagavond in zijn laatste groepswedstrijd in de Europa League tegen Ajax Amsterdam op. Voor de Rouches staat er een plaats in de zestiende finales op het spel. Ajax is met 13 punten al zeker van groepswinst. Standard volgt met 6 punten, net als Celta de Vigo, dat bij het al uitgeschakelde Panathinaikos op bezoek gaat. Momenteel bezet Standard de tweede plaats omdat het een iets beter doelsaldo heeft dan de Spanjaarden (+2 tegen +1). Het onderlinge duel tussen Standard en Celta leverde geen winnaar op (twee keer 1-1). Ondanks een geagiteerd weekend, waarin de wedstrijd op verplaatsing bij Charleroi door incidenten stopgezet werd (bij 1-3), verliep de voorbereiding op het Europese duel volgens trainer Aleksandar Jankovic "positief". "We zitten in een goede periode", verklaarde de Serviër woensdag. "Jammer genoeg wordt daar nu niet over gepraat. In Charleroi speelden we een goede wedstrijd, maar door wat er gebeurd is, wordt dat nu niet naar waarde geschat. We spelen onze derde finale in deze groep G. De eerste twee liepen goed af. De spelers zijn gemotiveerd. Ze zullen er alles aan doen om de kwalificatie af te dwingen."

Voor Ajax staat er donderdag helemaal niets meer op het spel en de Nederlanders laten dan ook heel wat basisspelers thuis. Jankovic wil echter niet horen van een duel tegen een B-elftal. "Voor mij is het een match met rechtstreekse uitschakeling en ik zal Ajax niet onderschatten. Dat zogenaamde 'B-elftal' heeft twee weken terug wel met 2-0 gewonnen van Panathinaikos. Daar zijn wij in onze thuismatch niet in geslaagd (2-2). We moeten met de voeten op de grond blijven en vechten om aan onze huidige goede periode een vervolg te breien. We moeten niet vergeten dat we van ver komen in deze groep. Op een bepaald moment stonden we met onze rug tegen de muur, maar we hebben goed gereageerd."

Jankovic kan donderdag niet rekenen op de geschorsten Ishak Belfodil, Collins Fai en Darwin Andrade. Mathieu Dossevi is nog altijd geblesseerd.

bron: Belga