Zeven mannen op tien praten niet over erectieproblemen

Zeven mannen op tien praten niet over erectieproblemen
Foto Pexels

Erectiestoornissen, urineverlies en een afnemend libido blijven taboeonderwerpen voor Belgische mannen. Over hun partner en kinderen kunnen ze dan weer niet ophouden.

De nieuwe man, met zijn uitgekiemde outfits en opborrelende emoties, heeft in België het onderspit gedolven. Onze contreien worden bevolkt door heerschappen die nog geslotener zijn dan een nieuwe pot augurken. Uit een onderzoek in opdracht van TENA Men naar de mannelijke ‘verborgen issues’ blijkt dat slechts 3% van de Belgische heren wil praten over zijn onzekerheden.

Hou je penis voor jezelf

Als een man tussen de 30 en 75 jaar zich dan toch eens openstelt, is hij kieskeurig over de onderwerpen van het gesprek. Zo ziet 69% het niet zitten om het met zijn vrienden over erectiestoornissen te hebben. Ook ongewenst urineverlies (63%) en een afnemend libido (54%) zijn voor veel vriendengroepen onontgonnen gespreksstof. Die onderwerpen behoren volgens de antwoorden tot de privésfeer of kunnen een bron van schaamte zijn. Mannen vermijden de gesprekken ook omdat ze bang zijn dat het doorverteld wordt.

Complexe vrouwen

De bevraagde heren moesten ook redenen geven waarom hun bestaan zwaarder is dan dat van vrouwen. Iets meer dan een kwart vond dat dames het leven onnodig complex maken en 20% krijgt naar eigen zeggen te weinig erkenning voor wat ze doen.

Een analyse van de draagkracht van zijn penis zegt een man dus weinig, maar hij praat dan weer wel graag over zijn familie en kinderen. Meer dan de helft stoeft over zijn kroost en 32% is trots op diegene die hij naast zijn zijde heeft staan. Juist geen derde van de heren vindt dat hij een positieve kijk op het leven heeft en dat cijfer stijgt naar 39% in de oudste leeftijdsgroepen. Opvallend is dat de resultaten van het onderzoek vrijwel identiek waren voor de Nederlandse meneren.