‘Trump Fish’-restaurant opent in Irak

Foto Twitter

In Duhok, Irak, kan je sinds kort tafelen in het ‘Trump Fish’-restaurant. Je krijgt er voornamelijk dingen uit de zee voorgeschoteld. Of president-elect Donald Trump daar tevreden over is, daar hebben we enkel het raden naar.

Het restaurant in het deel van Irak waar hoofdzakelijk Koerden wonen, heeft als logo een karikatuur van de nieuwbakken president van de Verenigde Staten. De eetgelegenheid serveert voornamelijk gerechten op basis van vis. Die vangt het in een naburig meer.

Dat het restaurant in het Koerdische deel van Irak komt, is geen toeval. Tijdens zijn campagne sprak Donald Trump zich uit voor de wens van de Koerden om een autonome staat te krijgen. Ook heeft hij gezworen IS te vernietigen, iets wat op veel bijval kan rekenen bij het volk. Zij strijden immers tegen de extremisten in Irak en Syrië. Sinds die uitspraken heeft hij er een pak fans bij in de regio.

Het blijft niet bij het vernoemen van eethuizen naar de man. Lokale media hebben ook al enkele boorlingen gemeld die de naam kregen van de toekomstige machtigste man op aarde.