Verschillende klachten over exploderende iPhones in China

Verschillende klachten over exploderende iPhones in China

Verschillende Chinezen hebben melding gemaakt van een iPhone die vuur gevat heeft of geëxplodeerd is. Dat meldt een consumentenrechtenautoriteit in Shanghai dinsdag. Apple wordt gevraagd te reageren op de klachten van die consumenten. Volgens de autoriteit, een staatsorganisme, kwamen er de voorbije acht maanden acht dossiers binnen waarin gewag gemaakt werd van een iPhone die spontaan in brand vloog tijdens het gebruik of opladen.

De klachten over de iPhones kwamen er in de nasleep van het wereldwijde schandaal bij het Zuid-Koreaanse Samsung. Die fabrikant zag zich begin september genoodzaakt om 2,5 miljoen exemplaren van zijn nieuwe smartphone, de Galaxy Note 7, terug te roepen nadat een aantal toestellen vuur had gevat.

Nu meldt de consumentenautoriteit in Shanghai dus gelijkaardige gevallen met iPhones. Zo was er een Chinese die in augustus haar iPhone 6s Plus in brand zag gaan, en van Apple vervolgens een nieuw toestel kreeg. Maar de Amerikaanse fabrikant onderzocht nooit de oorzaak van het incident en “moet zijn verantwoordelijkheid nemen”, aldus de consumentenautoriteit.

bron: Belga