Rechtbank Leuven – Drie jaar cel voor aanranding van negen jongens

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een 49-jarige man dinsdag veroordeeld tot drie jaar cel voor de aanranding van negen jongens. Zeven slachtoffers waren minderjarig. In één geval werd ook verkrachting bewezen. Carlo P. (49) uit Geetbets werd schuldig bevonden aan negen zedenfeiten die hij pleegde over een lange periode, tussen 2004 en 2014. De slachtoffers waren telkens jongens. Vier van hen deden een aangifte van het seksueel misbruik. De feiten deden zich voor in het Hageland en Limburg.
De dader leerde sommige jongens kennen op de kermis of op café en nodigde hen uit om hem te vergezellen naar dancings zoals de Versuz in Hasselt. De modus operandi was telkens dezelfde. De jongens kregen grote hoeveelheden alcohol geserveerd, waarna Carlo P. hen naar huis bracht. Tijdens die ritjes drong hij hen seksuele handelingen op.
De celstraf is met uitstel gedurende vijf jaar, onder strikte voorwaarden. De dader wordt voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. Ouders van drie slachtoffers stelden zich burgerlijke partij en kregen een totale schadevergoeding toegewezen van 5.000 euro.

bron: Belga