Jupiler Pro League - Standard gaat in beroep tegen twee matchen achter gesloten deuren

door
Belga
Leestijd 2 min.

Standard Luik gaat in beroep tegen de beslissing van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om de Rouches twee wedstrijden achter gesloten deuren op te leggen na ongeregeldheden met supporters die plaatsvonden tijdens de match op het veld van KV Mechelen (2-1). Dat heeft Standard dinsdagavond bevestigd op zijn website. "Standard vernam dinsdagavond de beslissing van de Geschillencommissie om twee matchen achter gesloten deuren toe te kennen (één effectief + één ophef van uitstel) naar aanleiding van de 'incidenten' die plaatsvonden tijdens de match in Mechelen. Standard was niet op de hoogte van de dagvaarding in dit dossier. We geven de aanwezigen tijdens deze match de kans om deze beslissing verder te beoordelen", klinkt het op de clubwebsite.

"De club stelt enkel vast dat de Match Delegate, de persoon die aangeduid wordt door de Belgische Bond om eventuele incidenten in de match te rapporteren, in zijn rapport de algemene attitude van de Standard-supporters tijdens de wedstrijd in kwestie als 'GOED' beschouwd", schrijft Standard. De club onthoudt zich voor het overige van commentaar en zal zich vrijdag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep verdedigen.

De Geschillencommissie baseerde zich voor zijn vonnis op het verslag van de in Mechelen aanwezige Match Delegate op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League. Die constateerde dat een Luikse supporter op zondag 20 november in de match Achter de Kazerne in de 45e minuut een object op het terrein gooide. Eén minuut later werd er vuurwerk gegooid ter hoogte van de cornervlag. De Geschillencommissie legde Standard "wegens het repetitieve karakter van de incidenten" één match zonder publiek op. Ook de voorwaardelijke straf van 2 maart, zijnde één wedstrijd achter gesloten deuren na de ongeregeldheden van 25 oktober 2015 in Charleroi, wordt effectief gemaakt.

De zaak heeft niets te maken met de supportersincidenten tijdens de match van zondag in Charleroi, die door Serge Gumienny definitief werd stilgelegd. Daarvoor verschijnen de Luikenaars dinsdag 13 december (13u) voor een Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie.

bron: Belga