Champions League - Dries Mertens bezorgt Napoli met doelpunt en assist groepswinst

Napoli heeft zich dinsdag op de zesde speeldag in groep B van de Champions League tot poulewinnaar gekroond. Het Italiaanse team won op het veld van Benfica met 1-2. Rode Duivel Dries Mertens was bij Napoli de uitblinker met een doelpunt en assist. Benfica en Napoli hielden elkaar een uur lang stevig in de tang. Pas met de inbreng van Mertens, die na 57 minuten inviel als diepe spits, brak de partij open. De Rode Duivel stond nauwelijks een handvol minuten op het veld toen hij met een slimme tik Callejon door de thuisverdediging loodste. Die twijfelde oog in oog met Benfica-doelman Ederson niet en stiftte precies op het uur de 0-1 binnen. Tien minuten voor tijd verdubbelde Mertens (79.) de voorsprong. De Leuvenaar verschalkte Ederson een tweede keer met een trap in de linkerbenedenhoek. Benfica kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van Jiminez (87.) in de slotfase.

In de andere match in groep B rekende Dynamo Kiev in eigen huis makkelijk af met Besiktas (6-0). Via treffers van Besiedin (9.), Yarmolenko (30., op penalty), Buyalskiy (32.) en González (45.+2) had de thuisploeg Besiktas, waar verdediger Beck op het halfuur tegen een rode kaart aanliep, halfweg al tegen het canvas gemept. Sydorchuk (60.) en Moraes (77.) zetten in de tweede helft de 6-0 eindstand op het bord. Na een tweede geel voor Aboubakar eindigde Besiktas de match met negen.

In de stand is Napoli (11 punten) groepswinnaar, voor Benfica (8 punten) dat net als de Napolitanen overwintert in de Champions League. Besiktas (7 punten) blijft ondanks zijn zware nederlaag derde en mag naar de Europa League. Kiev is laatste met vijf punten en verlaat het Europese toneel.