Neftlix brengt in 2017 dubbel zoveel eigen producties

Streaming-dienst Netflix heeft aangekondigd in 2017 het aantal eigen producties te verdubbelen. Dat meldt het weekblad Variety.
door
Lennart
Leestijd 1 min.

Op dit moment zijn er wereldwijd 30 producties van Netflix te vinden, gaande van reeds uitgebrachte reeksen tot work in progress. In 2017 wil het minstens het dubbele daarvan op de kijker loslaten. Om die doelstelling te bewerkstelligen, gaat het maar liefst 6 miljard dollar (zo'n 5,58 miljard euro) pompen in producties van eigen huis. Dat is een stijging met 20% in vergelijking met dit jaar.

Bekendste titels van eigen makelij zijn onder andere 'House of Cards', 'Orange Is the New Black' en 'Narcos'. Naast dramaseries hebben ze ook programma's als ‘Ultimate Beastmaster', een spelprogramma waarbij kandidaten een parcours moeten afleggen dat bezaaid is met obstakels. Momenteel wordt het enkel in de Verenigde Staten gemaakt met Sylvester Stallone in de rol van presentator. Netflix zou nu in elk land waar de dienst aangeboden wordt een eigen versie van het programma op poten willen zetten.

Op die manier wil het volgend jaar een goede duizend uur aan eigen materiaal aan de kijker kunnen aanbieden en zo hun positie op de markt verstevigen. "En dat is slechts een voorzichtige schatting", zei verantwoordelijke voor de content Ted Sarandos op een tv-conferentie in New York.