89-jarige krijgt job na aandoenlijke advertentie in krant

De hoogbejaarde Brit Joe Bartley plaatste een advertentie in een krant om aan werk te komen, aangezien hij zich dood verveelde na het overlijden van zijn wederhelft. Een naburig café schoot hem te hulp.
door
Lennart
Leestijd 1 min.

In de advertentie stelt de voormalige soldaat zich kandidaat voor een job, in eender welke branche. Hij sluit de annonce af met de woorden "Red me van te sterven uit verveling". De advertentie werd meteen opgepikt door verschillende media, wat hem nationale bekendheid opleverde.

Enkele kranten belden de ouderling op om hem naar zijn achtergrond te vragen. In die interviews geeft hij te kennen in een gebouw te leven dat een gemeenschappelijke ruimte heeft, maar dat er "nooit een levende ziel te bespeuren is". Zo heeft hij naar eigen zeggen niemand om tegen te praten wanneer hij thuiskomt.

Een lokale kroeg was gecharmeerd door de oproep en besloot de man te helpen in zijn zoektocht naar werk. Bartley begon zijn eerste werkdag onder luid applaus. Aan de Britse openbare omroep BBC liet hij weten “overdonderd te zijn door alle aandacht".