Hoe kennis delen via praktijkgerichte opleidingen ?

Xavier Van Mele

« Talent versterkt talent »

Doet u ook aan rollenspelen met uw collega’s? Bij t-groep ruilen ze deze klassieke opleidingstechniek in voor het echte werk. Voortaan verbeteren ze hun interviewtechnieken via praktijkgerichte trainingen met echte sollicitanten.

 

De rollenspelen zijn verleden tijd voor uitzendconsulenten en office managers van t-interim, de uitzendspecialist van t-groep. Voortaan schoolt het personeel zich bij dankzij echte sollicitanten. “Vroeger gaven we een dag theorie, aangevuld met cases en rollenspelen”, vertelt Xavier Van Mele, HR-medewerker training & opleiding bij t-groep. “Maar sinds kort pakken we het helemaal anders aan. Praktijkgerichter.”

“Zo werken we in onze opleiding rond gedragsgerichte gesprekken met mensen die echt een outplacementtraject doorlopen. Onze mensen houden een sollicitatiegesprek, en krijgen vervolgens feedback van de trainer, twee collega’s én de sollicitant. Deze reële situatie en open feedback leert hen dieper en op de juiste manier ingaan op bepaalde competenties, en meer informatie te halen uit het gedrag van een sollicitant.”

Waardevolle feedback
Voor het contact met de sollicitanten werkt t-groep samen met zijn divisie Ascento, die behalve outplacement gespecialiseerd is in R&S, behoud, en ontwikkeling van talent. Xavier: “Voor outplacement kandidaten die zich terug willen heroriënteren op de arbeidsmarkt is deze training ook een win-win. De kandidaat krijgt nu de kans te oefenen voordat hij of zij echt op sollicitatie gaat. Onze consulenten krijgen voor het eerst eerlijke feedback over hun interviewtechnieken van een geïnterviewde.”

In een ander onderdeel van dit opleidingstraject leren ze een wervende vacature te schrijven. Ook hier zo praktisch mogelijk. “Fijn dat we zelf kunnen aangeven welke opleiding we wensen”, zegt regionaal coördinator t-office Elke Bos. “Zo was ik vragende partij voor een opleiding over wervend vacatures schrijven. Nadat ik de opleiding zelf kon meevolgen en uittesten, geven we ze nu aan onze consulenten.”

Praktijkgericht coachingstraject
De link met de praktijk trekt t-groep ook door in zijn andere opleidingstrajecten. Een voorbeeld hiervan is het aankomende coachingstraject waarin office managers zullen begeleid worden door een interne mentor vanuit de groep, net zoals nieuwkomers een peter of meter toegewezen krijgen. “Deze interne mentor volgde eerder het vijfdaagse leiderschapstraject en zet hierdoor zijn kennis verder”, zegt Xavier.

In de opleiding krijgen onze office managers training van een expert in coaching die wordt bijgestaan door een bedrijfsacteur. Deze acteur kan met het nodige realisme inspelen en oefenen op situaties waar de office manager vandaag tegenaan loopt.

Wetende dat mensen het best leren uit eigen ervaringen, blijft dit sterker hangen dan een theoretische opleiding over types mensen en hoe ze benaderen.


3 voordelen van een opleiding met echte sollicitanten

  1. Win-win: voor outplacementkandidaten die vrijwillig meedoen aan de opleiding, en voor de consulenten die eerlijk feedback krijgen op hun interviewtechnieken.
  2. Realistische cases: in plaats van door de trainer bedachte situaties en problemen.
  3. Individueel leerproces: uit deze opleiding haalt iedereen wat voor hem/haar waardevol is. Dit is uiteraard niet voor iedere deelnemer hetzelfde.

 

“Eerlijke feedback”

in-team-t-groep_dagmar-denaeghelDagmar De Naghel, 24
Talent recruitment consultant t-office
“Het is heel waardevol om eerlijke feedback van een sollicitant te krijgen. Zo weet ik nu dat ik nogal streng kan overkomen in een interview, wat niet altijd de beste methode is om veel informatie te verkrijgen. Op basis hiervan kan ik de structuur van mijn gesprek aanpassen, zo leer ik nog elke dag bij.”

 

 

 

“Opleiding op maat”

in-team-t-groep_elke-bosElke Bos, 36,
Regionaal coördinator t-office
“Vroeger was er een standaard opleidingsprogramma voor de consulenten. Vandaag bekijken we gerichter waar consulenten staan, en welke vaardigheden en competenties we nog kunnen verbeteren. We laten ze ook niet meer los na de opleiding. We plannen al vervolgopleidingen op maat.”

 

 

“Regel­matig updates met oog voor de praktijk”

in-team-t-groep_fatimaFatima Amezghal, 33
Juridisch adviseur t-groep
Ook bij essentiële juridische updates verliest men de praktijk niet uit het oog. “Ik geef de basisopleiding aan nieuwkomers bij t-groep, en geef ad hoc opleidingen waarin ik de collega’s update over de belangrijkste veranderingen in wetgeving. Deze updates worden lokaal gegeven en indien mogelijk via webinar. Hiervoor werk ik samen met interne juridische experten per regio omdat hun praktische kennis per district verrijkend is en zij lokaal een deel van de juridische vragen opvolgen. De vraag naar deze informatie is groot. Want zo krijgen zij de nodige kennis mee om de wetgeving correct toe te passen in hun dagelijkse praktijk.”

 

Deze testimonial wordt u aangeboden door onze partner t-groep

t-groep_logo_web