« Ik had niet gedacht dat het zo boeiend zou zijn »

Zeg niet zomaar dossier tegen een dossier. Zeg niet zomaar bureaujob tegen afwisselend werk op kantoor. Brigitte, Davy, Cindy en Veerle van Partena Ziekenfonds ervaren hoe boeiend hun dagen zijn. “Mensen aan een uitkering helpen, geeft veel voldoening.”

Je weet pas echt hoe boeiend en uitdagend een job is wanneer je ze een paar weken doet. Dat is wat nieuwe medewerkers bij Partena Ziekenfonds aan den lijve ondervinden. Bijvoorbeeld op de dienst Uitkeringen. Hier helpen ze klanten die recht hebben op een uitkering wegens arbeidsongeschiktheid of zwangerschap. De wetgeving en voorwaarden veranderen continu, wat het een heel uitdagende job maakt.

“Complexe wetgeving vertelt hoe we dit moeten behandelen”, zegt Brigitte Boussy. “Ik hou de wetgeving bij en geef opleidingen aan nieuwe en ervaren collega’s over hoe uitkeringen berekend worden. Ik begeleid ook onze medewerkers rond klantvriendelijkheid en hoe we met verschillende dossiers kunnen omgaan. Klanten bellen vaak wanneer hun dagbedrag is gewijzigd, er een verandering is in hun gezinssituatie, de wetgeving wijzigt…
Het gaat dan ook over hun inkomen, wat heel belangrijk is. De klant ondersteunen in het hele proces is de kern van onze job.”

Ook voor diploma’s diergeneeskunde
Het team bestaat uit veel jonge mensen, soms uit verrassende hoek. “Zo heb ik een diploma diergeneeskunde”, lacht Veerle Colpaert. “Ik ben als tijdelijke medewerker begonnen bij Partena Ziekenfonds, en kreeg op eigen vraag een job die veel uitdagender en afwisselender was dan ik me had kunnen voorstellen. De sfeer in het team zit goed en dat zorgt voor een leuke werking.”
“We zijn de personeelsdienst van de zieken, leg ik aan mijn vrienden uit. We zorgen voor hun loon. Waarbij elke persoon waarmee we in contact komen, anders is. Heel boeiend.”

Door de sterke digitalisering is thuiswerken sinds kort mogelijk. “We werken via een proefproject op dinsdag thuis”, zeggen Veerle en Davy. “Heel aangenaam, rustig werken, en toch veel presteren. Bovendien sparen we de verplaatsing uit. Om meteen goed te kunnen werken, gaf Partena ons een laptop, een extra scherm, toetsenbord en muis.”


3 opvallende kenmerken van medewerkers dienst Uitkeringen van Partena Ziekenfonds

  1. Feeling voor cijfers. De berekeningen zijn zwaar, en net daarom uitdagend. Ideaal voor wie een feeling voor cijfers én mensen combineert.
  2. Sociaalvoelend. In rechtstreeks contact met klanten komt het er op aan om heel moeilijke zaken eenvoudig uit te leggen en mensen echt te helpen.
  3. Leergierig. De wetgeving verandert regelmatig, en hierdoor het werk op de dienst Uitkeringen ook. Voor wie zich graag regelmatig bijschoolt.

 


 

inteam_partena_brigitte-boussy“Grote voldoening”
Brigitte Boussy (56)
Experte in rol op dienst Uitkeringen

“Het geeft een grote voldoening om zieke mensen en pas bevallen mama’s te helpen aan een uitkering, hun vragen te beantwoorden en hen zoveel mogelijk papierwerk uit handen te nemen. Tegelijkertijd word ik elke dag intellectueel uitgedaagd. Na 38 jaar leer ik nog elke dag bij, bijvoorbeeld van mijn jongere collega’s op vlak van ICT-programma’s.”


interam_partena_davy-cortoos_dsc01315“Intern overstappen”
Davy Cortoos (37)
Klantenbeheerder op dienst Uitkeringen
“Na mijn job in de medische afdeling wilde ik weten hoe berekeningen gedaan worden. Ik veranderde van dienst, en werkte me geleidelijk in de heel complexe en boeiende materie in. Ik kan rekenen op mijn collega’s en er is heel veel vertrouwen.”


inteam_partena_cindy-elsoucht_dsc01302“In team met collega’s”
Cindy Elsoucht (36)
Klantenbeheerder op dienst Uitkeringen
“Ik vorm met mijn collega’s een mooi team dat elkaar helpt op alle mogelijke manieren, dat problemen oplost, op een moderne manier werkt en bijblijft met de veranderende wetgeving. Ik leer constant bij. Zo is het heel fijn om dossiers uit te pluizen.”

 

Deze testimonial wordt u aangeboden door onze partner Partena

LOGOGEZONDEREFLEX_NL