Wall Street sluit met winst, Dow Jones verbreekt opnieuw record

door
Belga
Leestijd 1 min.

De beurzen in New York zijn maandag met winst gesloten. Amerikaanse beleggers lieten zich niet van de wijs brengen door de politieke onrust in Italië. Daarnaast werd het sentiment op Wall Street gestuwd door een sterk cijfer over de bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent hoger op 19.216,24 punten. Daarmee bereikte de graadmeter zijn hoogste slotstand ooit. De brede S&P 500 steeg 0,6 procent naar 2204,71 punten. Schermenbeurs Nasdaq steeg met 1 procent tot 5308,89 punten.

Op Wall Street lijken kenners er steeds meer van overtuigd dat de Federal Reserve deze maand met een nieuwe renteverhoging komt. Een toespraak van de New Yorkse centralebankpresident William Dudley bracht daar maandag geen verandering in.

Daarnaast blijft de verwachte paniek rond het referendum in Italië uit. "De bezorgdheden rond het Italiaanse referendum zijn niet echt in concrete resultaten omgezet, aangezien de beurs dergelijke evenementen begint gewoon te worden", aldus Art Hogan van Wunderlich Securities, die zo verwijst naar de verkiezing van Donald Trump in de Verenigde Staten en het Brexit-referendum in Groot-Brittannië.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond 1,2 procent lager op 51,08 dollar. Brent werd 0,3 procent goedkoper bij 54,31 dollar per vat. Oliekartel OPEC, dat vorig week een akkoord sloot over een beperking van de olieproductie, heeft veertien andere olielanden uitgenodigd om ook te komen praten op zijn hoofdkwartier in Wenen.

De euro werd verhandeld voor 1,0765 dollar, tegen 1,0723 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

bron: Belga