Excel Moeskroen ontslaat Glen De Boeck

door
Belga
Leestijd 1 min.

Glen De Boeck is ontslagen als coach van Excel Moeskroen. Dat heeft de club vandaag bekendgemaakt. "Royal Excel Mouscron heeft beslist om de overeenkomst met coach Glen De Boeck stop te zetten", zo klinkt het op de clubwebsite. "REM wil de coach bedanken voor zijn professionalisme en inzet, met name met het behoud in de Jupiler Pro League. De club wenst hem het allerbeste toe in de voortzetting van zijn carrière. De ploeg zal voorlopig geleid worden door Lorenzo Staelens en Laurent Demol."

De 45-jarige De Boeck kwam begin dit jaar in dienst bij de Henegouwers, als opvolger van Cedomir Janevski. De voormalige Rode Duivel had als hoofddoel de club in eerste klasse te houden en slaagde daar tegen de verwachtingen ook in. In mei werd hij hiervoor beloond met een contractverlenging voor één seizoen met optie voor nog een jaar.

Voor zijn periode bij Moeskroen was De Boeck voor het laatst aan de slag als trainer bij Waasland-Beveren. Daar werd hij eind oktober 2013 aan de deur gezet. Vervolgens zegde de voormalige verdediger van onder meer Anderlecht en de Rode Duivels het voetbal vaarwel en waagde hij zijn kans in het zakenleven, om begin 2016 dat hoofdstuk af te sluiten.

De zaterdag met 1-0 verloren partij op Sint-Truiden bleek uiteindelijk de druppel voor De Boeck, die eerder ook Cercle Brugge, Germinal Beerschot en VVV-Venlo coachte. Excel Moeskroen staat na 17 speeldagen met 11 punten op een met Westerlo gedeelde laatste plaats.

bron: Belga