Droge week met milde dagtemperaturen in het vooruitzicht

door
Belga
Leestijd 1 min.

Deze namiddag is er nog volop zon. Maxima stijgen tot 4 à 8 graden. Vanavond en vannacht blijft het droog met minima tussen -3 en +1 graden. Over een groot deel van het land is er grondvorst. Dat meldt het KMI. Morgen blijft het droog en wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Maxima tussen 5 en 8 graden. Woensdagnacht bewolkt en plaatselijk mist die mogelijk kan aanvriezen in het oosten. Minima tussen -2 en +4 graden.

Woensdag droog weer. In de loop van de dag neemt overal de hoge bewolking toe. Maxima tussen 6 en 10 graden. Donderdag droog met vaak veel hoge wolkensluiers. In het westen meer bewolking, waaruit in de namiddag of avond een lichte bui kan vallen. Het blijft zacht, met maxima tot 10 graden in het centrum.

Vrijdag blijft het grotendeels droog maar bewolkt. Aan de Franse grens zijn er bredere opklaringen mogelijk. In het weekend zal de bewolking overheersen, met mogelijk enkele buien of wat regen. Maxima rond 9 graden in het centrum. Volgende week maandag is het mogelijk droog en zonniger.

bron: Belga