WK hockey U21 (v) - Red Cheetahs worden zesde na nipte nederlaag tegen Duitsland

De Belgische hockeymeisjes zijn zondag als zesde geëindigd op het WK voor juniores in het Chileense Santiago. De Red Cheetahs moesten in hun duel om plaats vijf nipt buigen voor Duitsland, het werd 4-3. De Belgische meisjes begonnen uitstekend aan hun slotwedstrijd en in de vijfde minuut opende Stephanie Vanden Borre de score. Duitsland maakte gelijk na een strafcorner van Huse (8.), even later bracht Alicia Weicker (12.) de Belgen opnieuw op voorsprong. Kort na rust lukte Huse (39.) de gelijkmaker, in minuut 55 kwamen de Cheetahs echter voor de derde keer op voorsprong (via Mathilde Raymakers). Huse zorgde met haar derde van de avond voor de 3-3 (57.), in minuut 66 besliste Maxi Marquardt de wedstrijd. Zij verwees de Belgische vrouwen naar plaats zes, Duitsland eindigt als vijfde.

Het team van coach Xavier Reckinger had zich voor de kwartfinales geplaatst door tweede te worden in groep D. Dat gebeurde dankzij een zege tegen Nieuw-Zeeland (2-1), een gelijkspel tegen China (2-2) en een nederlaag tegen Spanje (4-0). Bij de laatste acht moesten de Belgische meisjes woensdag echter buigen voor Australië, het werd 7-2. Vrijdag gingen de Verenigde Staten dan voor de bijl, zondag bleek Duitsland net iets beter. Later zondag strijden Nederland en Argentinië om de wereldtitel.