Vrouw in levensgevaar na aanrijding door dronken man die vluchtmisdrijf pleegde

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Mol is zondagochtend een fietsster levensgevaarlijk gewond geraakt na een botsing met een kleine bestelwagen. Zo wordt vernomen bij de lokale politie en het parket. De bestuurder vluchtte, maar meldde zich later toch bij de politie. Hij bleek "veel te veel" te hebben gedronken. Omstreeks 3.00 uur werd de 25-jarige vrouw op de Toemaathoek aangereden door een bestelwagentje dat uit de tegenovergestelde richting naar Ginderbuiten reed. De bestuurder reed door, maar keerde volgens de politie later terug naar de plek van het ongeval om zich te melden. De politie was daar intussen bezig met de vaststellingen.

De vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Haar situatie was erg zorgwekkend.

"De bestuurder, een 25-jarige man uit Dessel, legde een positieve alcoholtest af. Hij had duidelijk veel te veel gedronken", zegt Nele Poelmans van het parket. "Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en is onder voorwaarden in vrijheid gesteld." Hem wordt vluchtmisdrijf en alcoholintoxicatie ten laste gelegd.

Een verkeersdeskundige ging ter plaatse. Hij onderzoekt de omstandigheden van het ongeval verder. Volgens de eerste vaststellingen, zo zegt het parket nog, zou de man niet uiterst rechts hebben gereden.

bron: Belga