Jupiler Pro League - Lokeren verlaat Genk met drie punten op zak

Lokeren is zondag in de slotwedstrijd van de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League met de drie punten aan de haal gegaan bij Racing Genk. De thuisploeg was in de eigen Luminus Arena nochtans op voorsprong gekomen via Leandro Trossard (20.), na rust zorgden Mehdi Terki (66.) en Sergiy Bolbat (75.) voor de twee Lokerse goals. De Limburgers leden zo hun tweede opeenvolgende competitienederlaag en blijven in de stand op de negende plaats hangen. In een matige eerste helft was het de thuisploeg die de score opende. Leandro Trossard, de vervanger van het geschorste Genkse goudhaantje Leon Bailey, werd diepgestuurd door Pozuelo, omspeelde Copa en tikte de 1-0 tegen de touwen.

Na de pauze toonden de bezoekers een ander gelaat en iets voorbij het uur kwamen de Waaslanders dan ook langszij. Tom De Sutter kopte een voorzet vanop rechts in de voeten van Mehdi Terki en die knalde de 1-1 voorbij doelman Bizot in doel. Een kwarter voor affluiten mocht Lokeren zelfs een tweede keer juichen toen Sergiy Bolbat er via de paal 1-2 van maakte.

Eerder op de dag ging Anderlecht met 1-3 winnen bij Kortrijk (pas de eerste thuisnederlaag van het seizoen van de Kerels) en werd de Waalse derby tussen Charleroi en Standard na zo'n 70 minuten bij een 1-3 stand stilgelegd door scheidsrechter Serge Gumienny. Die besliste om het duel stop te zetten nadat er uit supportersvakken van zowel Rouches als Carolo's voorwerpen op het terrein gegooid werden. Het is nu aan de bevoegde instanties van de Belgische Voetbalbond om een oordeel te vellen over de wedstrijd.

In de stand leidt Zulte Waregem (34 punten) voor Club Brugge (33), Anderlecht (31), Oostende (31) en AA Gent (31). Genk is teleurstellend negende met 24 punten, Lokeren elfde met achttien eenheden.