Gérard verdedigt titel met succes: “Heb twee keer nummer 1 van de wereld verslagen”

Gérard verdedigt titel met succes: "Heb twee keer nummer 1 van de wereld verslagen"

Joachim Gérard was zondag bijzonder blij in Londen, waar hij op de Masters rolstoeltennis zijn titel verlengde. De 28-jarige uit Ukkel, derde op de wereldranglijst, versloeg in de finale de 25-jarige Brit Gordon Reid (ITF 2). De paralympische kampioen, die maandag nummer één op de wereldranking wordt, ging in drie sets met 4-6, 6-4 en 6-4 onderuit.
“Dit is fantastisch”, zei Gérard, die op de voorbije Paralympische Spelen in Rio de Janeiro brons behaalde. “Ik ben gelukkig want ik heb in de finale mijn spel kunnen spelen. Toch beging ik ook enkele foutjes, maar dat was te wijten aan de zenuwen. Dat is een beetje normaal. Ik leidde met 4-2 in de eerste set, maar dan begon ik slecht te spelen. Gordon speelde goed, maar vier slechte spelletjes van mijn kant kostten me de eerste set. In de tweede set zei ik tegen mezelf dat ik het roer moest omgooien en het spel in handen moest nemen. Ik denk dat ik de zege verdien. De nieuwe nummer één van de wereld verslaan, dat maakt me blij en laat me toe 2017 met vertrouwen aan te vatten. Eigenlijk heb ik deze week twee keer de nummer één van de wereld geklopt.”

Met zijn kwalificatie voor de finale verzekerde Reid zich zaterdag al van de eerste plaats op de nieuwe wereldranking, die maandag gepubliceerd wordt. De Fransman Stéphane Houdet moet zo zijn koppositie inleveren. Joachim Gérard, die derde blijft op de ranglijst, versloeg Houdet in de groepsfase van de Masters met 7-5 en 6-2.

bron: Belga