Belgen winnen zes medailles op Euroskills in Göteborg

door
Belga
Leestijd 1 min.

België heeft op het Europese kampioenschap voor manuele, technische en technologische beroepen Euroskills, in het Zweedse Göteborg, zes gouden, zilveren en bronzen medailles en negen medailles voor excellent vakmanschap in de wacht gesleept. Het Belgische team bestond uit 25 jongeren die deelnamen aan wedstrijden in 23 beroepen. Goud was er in de categoriëen "fashion technology" (Ronja Fell en Loïc Gluckmann), "mechanical engineering design" (Loïc Forthomme) en "koeling en airconditioning" (Anthony Goka). Zilver was er voor ons land bij het lassen (Leroy De Ryck), brons bij het CNC-frezen (Antoine Mercier). Daarnaast kregen nog negen Belgen een medaille voor excellent vakmanschap, wat inhoudt dat ze boven de internationale gemiddelde norm scoorden.

België eindigde daardoor op de 8e plaats van de 25 deelnemende landen. Oostenrijk kwam als winnaar uit de bus, gevolgd door Finland en Frankrijk. In totaal namen bijna 500 jongeren tussen 18 en 25 jaar deel.

Het wereldkampioenschap Worldskills vindt volgend jaar plaats in Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

bron: Belga