Belgen in het buitenland - Penaltyfout Fellaini kost Manchester United drie punten bij Everton

Everton heeft zondag op de veertiende speeldag van de Premier League 1-1 gelijkgespeeld tegen Manchester United. Marouane Fellaini mocht vijf minuten voor tijd invallen bij de Mancunians en maakte twee minuten later meteen een overtreding in de zestien. Romelu Lukaku en Kevin Mirallas speelden de hele wedstrijd bij de thuisploeg. In een kansarme partij leek een flits van Zlatan Ibrahimovic de wedstrijd te gaan beslissen. Op slag van rust wipte de Zweed de bal over een te ver uitgekomen Everton-doelman Stekelenburg. Via lat, paal en de glijdende Funes Mori leek de bal toch nog even in het spel te blijven, maar doellijntechnologie gaf duidelijk weer dat de bal wel degelijk over de lijn was.

Mourinho en co leken de zege op zak te hebben tot de ingevallen Fellaini drie minuten voor tijd Gueye aantikte in de zestien. Leighton Baines zette de penalty koelbloedig om en schonk Everton zo in extremis nog een punt. Manchester United blijft in de stand zesde, Everton staat met één punt minder op de achtste plek.

Aaron Leya Iseka mocht in de toegevoegde tijd invallen bij Olympique Marseille, dat op de zestiende speeldag van de Ligue 1 een makkelijke 3-0 zege boekte tegen Nancy. Thauvin (46.), Gomis (80.) en N'Jie (90.+3) zorgden voor de doelpunten. Marseille klimt door de zege naar de tiende stek, Nancy blijft zestiende.