Man maakt kerstboom uit bierblikjes

Het is de natte droom van vele mannen: een kerstboom vervaardigd uit bierblikjes. Wes Boyd uit het Australische Perth maakte de boom met 2.536 (helaas) lege blikken. 
door
Lennart
Leestijd 1 min.

De kerstboom is vier meter hoog en als klap op de vuurpijl zijn er ook nog eens lichtjes in verwerkt. Boyd maakte de boom met blikken bier die hij samen met zijn vrienden verzet heeft gedurende 14 maanden. Die verzamelde hij om zijn kunstwerk te bouwen.

Het is beslist niet de eerste keer dat de vader van vier zich aan een kerstboom uit blikken waagt. Dit jaar is hij echter groter dan ooit en krijgt de boom belangstelling tot ver buiten Perth.

Boyd op nieuwswebsite Perth Now: "Ik heb deze boom gebouwd om mensen gelukkig te maken. Mijn vrienden en ikzelf houden wel van een pintje, en de afgelopen veertien maanden leverden een drietal vrienden wekelijks hun lege blikjes binnen. Daarmee ben ik dan alleen beginnen bouwen, want ik wilde dit op mijn eentje realiseren. Alleen voor het hoogste punt van de boom had ik wel wat hulp nodig."