Wout van Aert steekt zege op zak

Wout van Aert steekt zege op zak

Wereldkampioen Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice) heeft zaterdag op het F1-circuit van Spa-Francorchamps de vijfde manche van de Superprestige veldrijden op zijn naam geschreven. Aan de meet op de Raidillon had hij ongeveer een halve minuut voorsprong op de Nederlander Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon), die de vorige vier manches won. Van der Poel was eerder dit seizoen al de beste in Gieten, Zonhoven, Ruddervoorde en Gavere in dit regelmatigheidscriterium. Op het F1-circuit moest hij echter zijn meerdere erkennen in Van Aert, die deze week in Spanje trainde. Europees kampioen Toon Aerts (Telenet Fidea Lions) vervolledigde het podium.

Vorig jaar won Van Aert ook in Spa-Francorchamps. Van der Poel kende toen een totale offday. Hij werd twaalfde op meer dan drie minuten van de winnaar. Van der Poel blijft in de stand aan de leiding met 74 punten. Van Aert telt 71 punten.

De zesde SP-manche van het seizoen, die van Diegem, wordt op vrijdag 23 december gereden. Daarna volgen nog Hoogstraten (5 februari) en Middelkerke (11 februari).

bron: Belga