Primera Division - Sergio Ramos kopt Real Madrid in blessuretijd naar gelijkspel tegen Barcelona

Barcelona en Real Madrid hebben zaterdag 1-1 gelijkgespeeld in dé absolute topper van de veertiende speeldag in de Spaanse Primera Division. Barcelona leek met een doelpunt van Luis Suarez lang af te stevenen op de overwinning, maar in de blessuretijd bezorgde Sergio Ramos de Madrilenen toch nog een punt. De sfeer in Camp Nou voor aanvang van El Clasico mocht gerust indrukwekkend genoemd worden. De spanning was dan ook te snijden bij de Catalanen met een achterstand van zes punten op de leiders uit Madrid. In de eerste helft waren stevige duels en harde tackles talrijker dan goed voetbal en grote kansen. Barcelona had net iets meer balbezit dan Real Madrid, maar de betere kansen waren licht in het voordeel van de Madrilenen.

In het begin van de tweede helft was het duidelijk Barcelona dat de wedstrijd in handen probeerde te nemen. Met succes, want na 52 minuten was het de Uruguayaanse prijsschutter Luis Suarez die een vrije trap van Neymar naar waarde wist te schatten en Barcelona op voorsprong kopte. Met nog iets meer dan twintig minuten te spelen had Neymar de wedstrijd in een definitieve plooi kunnen en moeten leggen, maar na een knappe dribbel schoot hij onbegrijpelijk over. Een gemiste kans die Barcelona zuur opbrak, want in de 91e minuut kopte Sergio Ramos de Madrilenen naar een belangrijk gelijkspel.

Door het gelijkspel behoudt Real Madrid zijn voorsprong van zes punten op Barcelona in de rangschikking. Real Madrid is ook nog altijd ongeslagen in de competitie, Barcelona verloor al twee keer tegen Alaves en Celta de Vigo.