Negen doden en 25 vermisten in Californisch pakhuis

Minstens negen mensen zijn omgekomen en 25 vermist nadat een brand is uitgebroken tijdens een elektronische muziekparty in een pakhuis in Oakland in de staat Californië. Teresa Deloach Reed, de brandweercommandant van Oakland, zei dat een onderzoek werd ingesteld naar de oorzaak van de brand in het twee verdiepingen tellende pand, die vrijdag kort voor middernacht werd gemeld. In het gebouw wonen en werken artiesten in hun studio’s als deel van een collectief, schrijft de lokale krant East Bay Times. Reddingsploegen zijn op zoek naar 25 mensen, die nog niet terecht zijn. Het is overigens niet duidelijk hoeveel van de vermiste mensen in het pakhuis aanwezig waren toen de brand uitbrak, zei Reed. Mogelijk waren er tussen de 50 en 100 genodigden naar het feest gekomen.
De autoriteiten vrezen dat de dodentol kan oplopen tot 40, zei een woordvoerder van het bureau van de sheriff in Alameda County op de nieuwszender KTVU. Beelden toonden hoe dikke rook opsteeg boven het brandende gebouw.
Meer dan 70 brandweerlieden bestreden de vlammen. Het pakhuis beschikte blijkbaar niet over een sprinklersysteem en rookdetectoren waren niet geactiveerd.

Bron: Belga