Zo maak je jezelf vijf jaar jonger op vijf minuten tijd

Wie durft te beweren dat de eeuwige jeugd een mythe is, beschikt niet over de juiste make-up. Want zelfs wanneer dat strakke babyvelletje verdachte Sharpei-allures krijgt, valt er nog heel wat te redden. Met deze snelcursus smeren tegen de tijd doe je jezelf nog enkele jaren cadeau.

rodial-snake-moisturizerMaximale moisturizer
Een jonge huid is per definitie perfect gehydrateerd. Zodra de eerste rimpels de kop op steken – of nog beter: voordat ze een kans krijgen – is het hoog tijd om die moisturizer een vaste plaats in de badkamer toe te bedelen. Wees niet te verlegen en breng dit product ’s ochtends royaal aan op een grondig gereinigd gezicht. De moisturizer herstelt de vochtbalans in je huid, waardoor die de hele dag lang strak, glad en dus ook jong oogt. Zo leg je de perfecte basis voor de rest van je make-up.
Snake Moisturizer O2, Rodial, 110 euro

multi-perfection-concealer-guerlainKeep it light
Toegegeven: de confrontatie met de eerste ouderdomsverschijnselen in de spiegel is pijnlijk. Het is dan ook verleidelijk om die eerste rimpels kordaat te bedekken onder een dikke laag make-up zodat ze niet zichtbaar zijn. Het jammere van deze strategie is dat ie z’n doel volledig mist: een dikke laag schmink doet je ouder lijken in plaats van jonger. Donkere kringen of onbestemde vlekken op je huid bedek je beter onder een dun laagje vloeibare concealer, terwijl je de rest van je huid ongemoeid laat. Op die manier krijg je een frisse uitstraling die jongere vriendinnen, collega’s en nichtjes het nakijken geeft.
Multi-perfecting concealer, Guerlain, 36,50 euro
Colour correcting sticks, Smashbox, 28,50 euro

aby-doll-kiss-and-blush-guerlainWelkom crèmes, weg poeders
Hoe ouder je wordt, hoe meer je huid de neiging heeft om uit te drogen. Het gevolg daarvan is dat je zorgvuldig aangebrachte make-up zich na verloop van tijd even zorgvuldig groepeert in de groeven van je rimpels. Exact wat je wil vermijden. Gelukkig is de oplossing erg simpel: vervang je poeders door vloeibare crèmes die als het ware in je huid lijken op te lossen. Kies bijvoorbeeld voor een rozige crèmeblush die je zowel op je lippen als op de appels van je wangen aanbrengt voor een naturelle girl-next-door-look.
Babydoll Kiss & blush, Yves Saint Laurent, 37,95 euro

instacurl-lash-mascaraOgen in de kijker
Net zoals voor de rest van je look, geldt ook voor je ogen dat je ze best zo subtiel mogelijke in de kijker zet. Een wimperkruller, lichte oogschaduw, mascara en wenkbrauwpoeder zijn daarbij onmisbaar. Door de lichte oogschaduw te gebruiken als een highlighter en je wimpers optisch te verlengen met behulp van een wimperkruller, lijken je ogen tweemaal zo groot in amper twee minuten tijd. Ga voor een gitzwarte mascara: door het scherpe contrast met het oogwit zullen je kijkers er een pak frisser gaan uitzien. Maak je look af met het wenkbrauwpoeder. Dat geeft je wenkbrauwen meer vorm en meer volume: het geheim voor een jongere uitstraling.
Instacurl Lash Mascara, M.A.C., 24 euro
Cosy Colours Face & Eye Collection, Barbor, 42 euro

touche-eclat-yves-saint-laurentLicht in je gezicht
Uiteraard is niet enkel de textuur, maar ook de kleur van je make-upproducten van groot belang. Wil je jezelf een jongere look aanmeten, kies dan altijd voor een foundation in een zo licht mogelijke tint. Donkere kleuren geven je namelijk automatisch een oudere uitstraling. Zeker nu de wintermaanden eraan komen, is het aangeraden om de kleur van je foundation tijdig te herevalueren. Verder is het verstandig om een moisturizer, foundation en highlighter te kiezen met kleine lichtgevende bestanddelen voor een – bijna letterlijk – stralende teint.
Touche éclat, Yves Saint Laurent, 29,95 euro
City Radiance foundation, Bourjois, 15,49 euro