Zonnige perioden tijdens weekend, fris tot donderdag

Zonnige perioden tijdens weekend

Vannamiddag blijft het zwaarbewolkt en grijs met soms wat lichte motregen. In Hoog-België blijft het mistig. De maxima liggen tussen 9 à 10 graden in Vlaanderen en 4 graden in Hoog-België. Dat meldt het KMI. Vannacht blijft het droog met geleidelijk meer en bredere opklaringen. De minima schommelen van -2 graden in de Ardennen tot rond +1 graad in het centrum en +3 graden vlak aan zee. Door grondvorst is het overal uitkijken voor de vorming van rijm- en ijsplekken.

Morgen blijft het droog en zijn er na het ochtendgrijs zonnige perioden. De temperaturen stijgen tussen 3 graden in de Ardennen en 7 graden. Zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag blijft het droog en vormen er zich in Laag-België laaghangende wolkenvelden. De minima liggen tussen -5 en -1 graad.

Zondag wordt het zonnig maar koud. Ten zuiden van Samber en Maas liggen de maxima tussen 0 en 2 graden. In Laag-België blijft het kwik steken rond 3 of 4 graden.

Maandag is het zonnig of licht bewolkt. Maxima rond 4 of 5 graden. Dinsdag en woensdag wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Donderdag komt er al wat meer bewolking opzetten, maar vooral vrijdag wordt het zwaarbewolkt met soms lichte regen. De maxima schommelen dan rond 9 graden.

bron: Belga