Weerbericht – Grijze aanhef naar weekend

Vrijdag blijft het meestal zwaarbewolkt met eerst soms wat motregen. In de namiddag vergroot de kans op lichte regen vanaf het noordoosten. Vooral in Hoog-België blijft het mistig. De maxima liggen tussen 9 à 10 graden in Vlaanderen en 5 graden in Hoog-België. Dat meldt het KMI. Vanavond valt er hier en daar nog wat lichte regen maar vanaf het noordoosten wordt het droog. Vannacht blijft het droog met wolken en soms opklaringen. Plaatselijk vormt er zich nevel of een paar mistbanken die kunnen aanvriezen in Hoog-België. De minima schommelen van -3 graden in de Ardennen tot +2 graden in het centrum en het westen. De zwakke noordelijke wind ruimt naar het noordoosten.
Zaterdag blijft het droog met meer en meer opklaringen. De maxima liggen tussen 2 graden in Hoog-België en 7 graden in het westen. De wind waait zwak tot soms matig uit noordoostelijke richtingen.
Van zondag tot woensdag blijft het droog en meestal zonnig. ’s Nachts gaat het overal vriezen. Zondag en maandag klimmen de temperaturen tot hooguit 4 graden in het centrum, dinsdag en woensdag enkele graden hoger. Zondag waait er een schrale oostelijke wind.

bron: Belga