Vliegtuigcrash Colombia: Belgische profclubs houden komend weekend minuut stilte

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische profclubs zullen komend weekend voor de start van de wedstrijden in de Jupiler Pro League en de Proximus League een minuut stilte houden als eerbetoon voor de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Colombia, zo bevestigde de Pro League vandaag aan Belga. De 24 profclubs gaan in op het initiatief van de Wereldvoetbalbond FIFA, die vandaag bekendmaakte dat er komend weekend wereldwijd een minuut stilte wordt gehouden voor de competitiematchen. De spelers zullen bovendien zwarte rouwbanden dragen.

Bij de ramp kwam een groot deel van de spelers van Chapecoense om het leven. Het Braziliaanse team was onderweg naar Colombia waar het in de finale van de Copa Sudamericana tegen het Colombiaanse Atlético Nacional moest spelen. In totaal kwam er 71 mensen om het leven, zes personen overleefden de crash.

KV Mechelen trapt vanavond de zeventiende speeldag in eerste klasse A op gang tegen KAS Eupen. Op de achttiende speeldag in 1B gaat op hetzelfde ogenblik de topper Lierse-Antwerp van start.

bron: Belga