Proces WK-camping: “KBVB heeft ons volledig in de kou laten staan”

Proces WK-camping: "KBVB heeft ons volledig in de kou laten staan"

Op het strafproces over de Devillage, de camping met Belgische supporters in Brazilië tijdens het WK Voetbal 2014, zijn vandaag ook enkele supporters aan het woord geweest. Die vinden tot op vandaag dat de KBVB hen volledig in de kou heeft laten staan en hebben het over een volslagen amateuristisch optreden. Het Brusselse parket eiste vandaag geldboetes tegen de KBVB, Sun Reizen en Oranjecamping, terwijl de verdediging de vrijspraak vroeg. “Wij hadden 660 euro per nacht betaald voor vier personen, in een zogenaamde luxe-tent met echte bedden”, zegt supporter Raf Criel. “Er was ons wifi beloofd, een luxe-strand, beveiliging, ontbijt en avondmaal van topkwaliteit. Ter plekke bleek er één router voor het hele terrein, waren er twee wc’s en drie douches voor 400 supporters, in slechte staat en zonder warm water. De elektriciteit was zo onveilig als het maar kon en de zogenaamde luxe-tenten stonden onder een metalen dak dat door vier volledig doorgeroeste palen ondersteund werd. De zogenaamde beveiliging hebben we betrapt terwijl ze uit tenten van supporters aan het stelen was.”

Het argument dat er niet zoveel misliep als beweerd werd en dat de KBVB alles in het werk stelde om de problemen op te lossen, wordt door de supporters weggelachen. “De voetbalbond heeft ons volledig in de kou laten staan”, gaat Raf Criel verder. “Alleen toen de televisiecamera’s er waren, hebben de mensen van de KBVB gezien. Voor- en nadien waren er enkel vrijwilligers, studenten, die alle problemen moesten oplossen. Excuses hebben we nooit gehad.”

Criel en zijn vrienden verlieten uiteindelijk de camping en boekten een luxe-hotel in Ipanema. “Dat kostte ons nog minder dan die camping”, klinkt het nog.

bron: Belga