Olympisch kampioene zevenkamp Nafi Thiam is “rijzende ster” van internationale atletiek

Olympisch kampioene zevenkamp Nafi Thiam is "rijzende ster" van internationale atletiek

Nafissatou Thiam is vandaag op de Awards Night van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) in Monte Carlo uitgeroepen tot rijzende ster van de internationale atletiek. De 22-jarige olympisch kampioene zevenkamp werd door de bestuursleden, partners, ambassadeurs en stafleden van de IAAF, de verschillende nationale federaties, sportjournalisten en de fans verkozen tot meest beloftevolle atlete van het afgelopen jaar.

Thiam won in augustus olympisch goud op de zevenkamp tijdens de Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Ze haalde vijf persoonlijke records, het wereldrecord in het hoogspringen (op de zevenkamp) en totaliseerde 6.810 punten, een nieuw Belgisch record. Eerder zag ze haar olympische triomf bekroond met een vierde opeenvolgende Gouden Spike, de Nationale Trofee voor Sportverdienste – die op 15 december officieel wordt uitgereikt – en de Europese Rising Star Award. Thiam is ook de topfavoriete om boksster Delfine Persoon op te volgen als nationale Sportvrouw van het Jaar. Dat gala vindt op 17 december plaats in Vorst.

Bij de mannen mocht de Canadese sprinter Andre De Grasse de IAAF Rising Star Award in ontvangst nemen. De 22-jarige specialist op de 100 en 200 meter stond in Rio drie keer op het podium.

bron: Belga