Jupiler Pro League - Jaadi kopt KV Mechelen in extremis voorbij Eupen

KV Mechelen heeft vrijdag in de openingswedstrijd van de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League erg nipt de maat genomen van Eupen. De partij leek lange tijd op een scoreloos gelijkspel te gaan eindigen, maar invaller Reda Jaadi bezorgde KV met een rake kopbal in de eerste minuut van de toegevoegde tijd een 1-0 zege en de onverhoopte driepunter. Na de minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Colombia kregen de toeschouwers een kansarme eerste helft te zien Achter de Kazerne. Na rust werd het spel virieler, iets voorbij het uur waren Verdier en Matthys dicht bij de 1-0. Kansen bleven schaars en een 0-0 leek in de maak, tot Jaadi profiteerde van geharrewar in de Eupense defensie en raak trof.

Dankzij de zege komt KV Mechelen met 25 punten op een voorlopige achtste plaats in de stand, Eupen blijft elfde met zestien punten. De overige duels van speeldag zeventien worden zaterdag en zondag gespeeld. Meest in het oog springende partij van zaterdag (18u) is de Zeeslag om Vlaanderen tussen landskampioen Club Brugge en ploeg in vorm KV Oostende.