Europees commissaris Margrethe Vestager wint Women of Europe-prijs

Europees commissaris Margrethe Vestager wint Women of Europe-prijs

De Europese commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager heeft vrijdag de Women of Europe Award gewonnen in de categorie “Women of Power”. Dat melden European Movement International en de European Women’s Lobby in een persbericht. Ook onder meer de Belgische Europese commissaris voor Werk Marianne Thyssen en de Italiaanse Federica Mogherini, de hoge vertegenwoordigster van het Europees buitenlands beleid, waren genomineerd voor de prijs. Vestager droeg de prijs op aan “alle vrouwen die actie ondernemen voor een beter, democratisch en meer gelijkwaardig Europa”.
De prijs werd uitgereikt in het Huis van de Vrouwenrechten van de vzw Amazone in Brussel. De jury bestond uit personen uit de media, en uit de culturele, sociale en politieke sector. Onder meer het Belgische parlementslid Maria Arena (PS) maakte deel uit van de jury.
De jury koos voor Vestager vanwege haar “buitengewoon leiderschap op het Europese niveau”. “Ze is geslaagd in een onmogelijke missie: de strijd aangaan tegen de illegale belastingvoordelen van de Europese landen aan de multinationals en meer dan dat. Haar dapperheid en moed worden gezien als belangrijke karaktereigenschappen”, aldus jurylid Daniela Vincenti, het hoofd van het Europese informatiemedium EurActiv.
De dit jaar overleden Ionela Dina, kreeg de prijs in de categorie “Woman in Action” voor haar inspanningen in Roemenië en Europa, vooral in verband met huiselijk geweld.

bron: Belga