Charline Van Snick grijpt naast brons bij debuut in nieuwe gewichtscategorie

door
Belga
Leestijd 2 min.

Charline Van Snick heeft vandaag bij haar debuut in de klasse tot 52 kilogram naast de bronzen medaille gegrepen op de Grand Slam judo van de Japanse hoofdstad Tokio. De loting was Van Snick gunstig gezind om de overstap van de -48 naar de -52 kg te maken. Zij mocht openen tegen de Chinese Chen Chen (IJF 45), die vorige maand weliswaar de Grand Prix van Qingdao won maar in de vier jaar daarvoor internationaal geen enkel succes boekte. Met een verrassingsaanval na 48 seconden kon onze landgenote de beslissende ippon scoren. In de kwartfinales moest de tweevoudige Europese kampioene bij de -48 kg haar meerdere erkennen in de Japanse Natsumi Tsunoda (geen ranking), die in Tokio haar internationaal debuut maakte. Van Snick kreeg eerst een strafpunt achter haar naam, om even later ook een yuko te incasseren.

In de herkansingen versloeg Van Snick de Zuid-Koreaanse Ju Hee Ha (IJF 119). De regerende Oost-Aziatische kampioene liet een bestraffing optekenen. In de kamp om het brons ging Van Snick vervolgens onderuit tegen Rina Tatsukawa (geen ranking). De regerende Japanse juniorenkampioene domineerde de hele kamp, maar kwam niet tot scoren. Van Snick incasseerde wel een strafpunt en moest zo vrede nemen met de vijfde plaats.

Van Snick, in 2012 goed voor brons op de Olympische Spelen van Londen, stelde op de voorbije Spelen in Rio de Janeiro teleur. Ze strandde in de achtste finales. Daarna besliste de Luikse, woonachtig in Parijs, om in een hogere gewichtscategorie aan de slag te gaan.

bron: Belga