Gegrilde zalm met mangosalsa en kokosrijst

Foto D. Otte

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 4 zalmfilets (zonder vel)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 rijpe mango
  • 1 limoen
  • Verse koriander
  • 1 blik kokosmelk
  • 300gr jasmijnrijst
  • 3 geplette teentjes look
  • 1 grote chilipeper
  • 4 el olijfolie
  • Zout
  • Een halve rode ui

Zo maak je het

  1. Meng drie eetlepels olijfolie, wat limoenzeste, sap van 1 limoen, 3 teentjes look, zout en peper in een kom. Doe de zalmfilets in een ovenschaal, giet de marinade erover, bedek met vershoudfolie en laat de marinade een 20-tal minuten intrekken in de koelkast.
  2. Breng de kokosmelk, 300ml gezouten water en de rijst aan de kook op een middelmatig vuur. Wanneer het water kookt, zet je het vuur zachter en bedek je de pot met een deksel. Wanneer al het vocht is geabsorbeerd, is de rijst klaar.
  3. Schil en snij de mango, de avocado en de rode ui in kleine blokjes. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij die ook in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten voor de salsa in een kom. Breng op smaak met verse koriander, limoensap, olijfolie en zout.
  4. Gril de gemarineerde zalmfilets een drietal minuten aan beide kanten. Wees voorzichtig wanneer je de filets omdraait, eenmaal gaar is de vis heel broos. Dien meteen op met een portie kokosrijst en salsa.

 

Klaar in 50 minuten